Suzanne Sanders Leadzangeres 

Suzanne heeft altijd een grote passie gehad voor muziek en theater. Als een kind danste zij zingend door de woonkamer. Zo ontdekte zij de magische muziek van Kate Bush voor het eerst.

Naast Kate hield Suzanne ook van musicals. Als kind volgde zij zang, dans en musical lessen. Ook trad Suzanne geregeld op tijdens kleinschalige talentenjachten en op school. Haar droom ontstond: 'later wil ik zangeres worden.'

In 2013 deed Suzanne auditie voor een muziekopleiding in Rotterdam en werd aangenomen. Tijdens deze opleiding leerde zij componeren en zichzelf te begeleiden op gitaar en piano. In 2017 bracht Suzanne, samen met haar band, haar eigen werk album uit genaamd: MyStorieS. Ze speelde met haar muziek live bij diverse podia in Nederland. In de jaren die volgde bracht Suzanne diverse singles uit, ook allemaal eigen geschreven liedjes. Zij liet zich inspireren door artiesten als o.a. Kate Bush, Joan Baez, Joni Mitchel and Loreena McKennitt.

In 2019 besloot Suzanne dat zij ook andere mensen wilde helpen met het vinden van hun zangstem. Zij volgde de Cursus Vocal Education aan het conservatorium van Amsterdam en is tot op heden gecertificeerd Vocal coach.

Begin september 2022 ontstond het idee om een Kate Bush tribute band te formeren, later bekend als Kate! Suzanne bracht een aantal muzikanten bij elkaar en zo ontdekte zij de muziek van Kate Bush op een nieuwe manier. De interessante akkoordprogressies en ritmes, de fascinerende vocale sounds en de verhalen achter deze magische liedjes. Met enkel een paar muzikanten trad Kate! akoestisch op bij diverse kleine podia. De reacties van het publiek waren overweldigend positief en dat gaf de inspiratie voor een theatershow rondom de muziek en het leven van Kate Bush. 

Leuk weetje:

Wist je dat Suzanne 85% Brits and 5% Iers is? 

Foto: Hans Scholten


Remco Engels Drums / percussie / backingvocals

Remco is de nestor en drummer van de band. Met een ruime live ervaring in binnen- en buitenland vindt hij het geweldig om de muziek van Kate Bush te spelen. Meer weten over deze veelzijdige drummer, componist en vintage synth liefhebber?
Leuk weetje:

Dit is niet de eerste keer dat Remco het repertoire van Kate speelt. Jaren terug was hij de drummer van de Nederlandse Kate Bush tribute 'Dreaming Of Kate.'


Foto: Martin Reijman


Louis Braam Piano / toetsen / backingvocals

Muziek is bij Louis met de paplepel ingegoten. Thuis luisterde hij veel naar muziek en zijn eerste aanraking met een instrument was op de Casio die in het ouderlijk huis stond: 'een SA-1, jawel!'Louis studeerde in 2012 succesvol af aan het InHolland Conservatorium te Haarlem. Sindsdien is hij als freelance musicus actief de muziek in gedoken. Tussen 2014-2015 tourde Louis de theaters in Groot-Britanniรซ met '๐——๐—ฟ๐—ฒ๐—ฎ๐—บ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ผ๐—ณ ๐—ž๐—ฎ๐˜๐—ฒ: ๐—ฎ ๐˜๐—ฟ๐—ถ๐—ฏ๐˜‚๐˜๐—ฒ ๐˜๐—ผ ๐—ž๐—ฎ๐˜๐—ฒ ๐—•๐˜‚๐˜€๐—ต'.'Het geweldige repertoire van Kate kent hij dan ook inmiddels door en door en hij vindt het een waanzinnige beleving om naar te luisteren.'Sinds 2023 speelt Louis in ๐—ฃ๐—ถ๐—ป๐—ธ ๐—ฆ๐—ต๐—ฒ๐—ฒ๐—ฝ: een Pink Floyd tributeband. Daarmee kwam รฉรฉn van zijn grootste dromen uit, om het rijke oeuvre van Pink Floyd te spelen en te duiken in alle gave synths en effecten die zij hebben gebruikt.Louis schrijf ook eigen materiaal: sinds 2016 is hij onderdeel van het duo '๐—™๐˜‚๐—ป๐—ธ๐˜† ๐—๐—ฎ๐—ฏ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ'. Begin 2021 verscheen de eerste plaat 'Dreamtime' op alle grote streaming platforms. Momenteel is een tweede plaat in de maak.Naast Louis zijn werkzaamheden als uitvoerend musicus, geeft hij al 12 jaar les, zowel privรฉ als op verschillende muziekscholen.

Leuk weetje:

Wist je dat Louis een absoluut gehoor heeft?


Foto: Johan van Bree


Jirre Stoutjesdijk Gitaar / mandola / backingvocals

Jirre is opgeleid als gitarist, docent muziek en ๐—ธ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ๐—ถ๐—ฟ๐—ถ๐—ด๐—ฒ๐—ป๐˜ lichte muziek. Hij speelt gitaar en mandola bij 'Kate!' En is daarnaast geregeld op podia te vinden met andere bands en projecten. Jirre werkt voor verschillende koren en is daar onder anderen ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฎ๐˜๐—ฏ๐—ผ๐˜…๐—ฒ๐—ฟ . 'Het mooie aan 'Kate!' is dat de muziek heel fijn in het gehoor ligt maar stiekem best wel lastig kan zijn om echt goed te brengen qua sound. Het puzzelen van de juiste sounds is heel leuk en uitdagend.' Zo heeft Jirre soms zowel een gitaar als een mandola om zijn nek hangen. 'Het is best een kunst om alle muzikale laagjes zo goed mogelijk te laten horen! Maar als band wordt er hard gewerkt om samen kritisch te zijn en echt het best mogelijke resultaat te halen.' 

Leuk weetje:

Wist je dat Jirre een band kan nadoen doen te beatboxen en gitaar spelen tegelijker tijd?


Kevin Clerence Bas / backingvocals

Kevin begon met het bespelen van de basgitaar op 7e jarige leeftijd. Hij studeerde bas aan De Nederlandse Pop Academie, te Utrecht. Waarna hij als 19 jarige daar, met zijn diploma op zak, werd aangenomen als hoofdvak docent. Tegelijkertijd begon hij zijn studie aan het Conservatorium van Rotterdam die hij in 2023 voltooide met een 9. Naast KATE! is Kevin vaste bassist van artiesten als Inge lamboo, Lola Cedรจs, Nienke Leone, Iris Jean, Sven Cilliers, MINU, The Rivals maar speelt ook stevige rock in de Nijmegse band SONIC WHIP waarmee hij net een tour in England heeft afgerond. Ook is hij Contrabassist in de trio formatie van Kate! toetsenist Sander Poleij.

Naast dit alles is Clerence werkzaam als sessie bassist, is hij regelmatig in de studio te vinden en staat hij gemiddeld 140 keer per jaar op de bรผhne.

Bassen in KATE! vindt Kevin waanzinnig inspirerend. De bas kleurt (buiten de lijntjes) en dat voel je in haar muziek! Waarbij het bijna illegaal is voor een bassist om iets anders te spelen dan de grond noot, wordt bij Kate Bush de bas zowel ritmisch als melodisch en harmonisch ingezet.

Leuk weetje:

Wist je dat Kevin bij Kate! fretloze bas speelt?


Sander Poleij Piano / toetsen / gitaar


Sander is toetsenist en groot liefhebber van de muziek van Kate Bush. Live neemt hij een aantal van Bush' karakteristieke pianopartijen voor zijn rekening. Daarnaast heeft hij zich toegelegd op het zo precies mogelijk nabootsen van de synthesizergeluiden en orkestrale partijen die te horen zijn op de albums van Kate Bush. Sander maakte hier een kleine studie van voor zijn scriptie op het conservatorium.


Leuk weetje:

Kate Bush omarmde vroeg in haar carriรจre de synthesizer. Vanaf haar derde album Never for ever uit 1980 werd de Fairlight synthesizer een integraal onderdeel van haar muziek. Alle synthesizergeluiden in Running up that hill werden gemaakt met behulp van de Fairlight.Foto: Kelly Alexandre